ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Lightbox Image

Χαρακτηριστικά

Η Βιταμίνη C είναι το «κλειδί» για την καλή λειτουργία και υγεία του οργανισμού. Η βιταμίνη C είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, δηλαδή δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό παρά αποβάλλεται εύκολα. Άρα, θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά.

Συστατικά

• Ascorbic Acid: 750mg

• Ascorbic Palmitate: 60mg

• Lemon Bioflavonoids: 170

Κάθε κάψουλα περιέχει 980mg

Ιδιότητες

• Διατηρεί, επανορθώνει και αναδομεί τα υγιή κύτταρα σε όλο τον οργανισμό.

• Έχει προστατευτική δράση κατά του κοινού κρυολογήματος και έναντι σοβαρών ασθενειών.

• Δίνει ζωντάνια & ενέργεια. • Βοηθάει στην απόκτηση λαμπερής, όμορφης και υγιής επιδερμίδας.

• Καταπολεμά τη γήρανση. Θεωρείται απαραίτητη για τη σύνθεση κολλαγόνου, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.

• Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Δοσολογία & οδηγίες χρήσεις

Λαμβάνετε 1 κάψουλα κάθε πρωί, μετά το πρόγευμα.

«Το φυτό της αθανασίας»

Χαρακτηριστικά - προέλευση

Προέρχεται από ψυχρή απόσταξη ολόκληρων φύλλων Aloe barbadensis Miller (Αλόη βέρα) οργανικής καλλιέργειας.

Η Αλόη βέρα αλλιώς γνωστή και ως «Αλόη η γνησία» είναι φυτό που φτάνει στα 60-100 εκ. ύψος και έχει φύλλα παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πράσινο-γκρι.

Ο χυμός Αλόη βέρα της Ελληνικής Οικολογικής δεν περιέχει προσθήκη ζάχαρης, προσθήκη χρωστικών ουσιών ή προσθήκη γλυκαντικών.

Συστατικά

Η Aloe Vera περιέχει περισσότερα από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους.

Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, απαραίτητο συστατικό της διατροφής μας, βιταμίνες Β (Β12), C, E και β-καροτίνη (προβιταμίνη Α), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο), που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεινών.

Ιδιότητες

O χυμός της αλόης παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση και προσφέρει τόνωση του ανοσοποιητικού, αναδόμηση της επιδερμίδας και αποτοξίνωση του οργανισμού. Επιπλέον, ανακουφίζει από δυσφορία του πεπτικού συστήματος (π.χ. καούρες).

 

Κατά την αρχαιότητα: Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν την Αλόη βέρα για τη θεραπεία πληγών.

Κατά το Μεσαίωνα, το κίτρινο υγρό που βρίσκεται μέσα στα φύλλα χρησιμοποιούνταν ως καθαρτικό. Ο Χριστόφορος Κολόμβος την κατατάσσει στα τέσσερα απαραίτητα φυτά για την καλή υγεία του ανθρώπου (σιτάρι, άμπελος, ελιά, αλόη βέρα).

€30.25
€24.20

Χαρακτηριστικά

Το COLOSTRUM (αρχαίο: πύαρ) είναι το «γάλα» των πρώτων ωρών και ημερών, που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους, ώστε να τα εφοδιάσουν με αντισώματα και θρεπτικές ουσίες. Έρχεται κατ’ ευθείαν από τους αγρούς της περιοχής Virginia της Αυστραλίας και προέρχεται από αγελάδες ελευθέρας βοσκής, όπου μεγαλώνουν χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά και ύποπτες ζωοτροφές.

Συστατικά

Το πρωτόγαλα περιέχει θρεπτικά συστατικά, παράγοντες ανοσοποιητικού συστήματος, παράγοντες ανάπτυξης και γενικά έναν αριθμό βιοενεργών συστατικών. Το πρωτόγαλα αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, υδατανθρακών και μικρή ποσότητα λίπους. Επίσης, περιέχει βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, Ε, Β12 και ανόργανα στοιχεία στην κατάλληλη αναλογία για μέγιστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα. Ως παράγοντες ανοσοποιητικού συστήματος περιέχει κυρίως ανοσοσφαιρίνες (20%) (αντισώματα ΙgΑ, ΙgG, ΙgM), λακτοφερρίνη, κυτοκίνες και ιντερλευκίνη. Ως παράγοντες ανάπτυξης και βιονεργών συστατικών περιέχει παράγοντες αύξησης, ολιγοπολυσακχαρίτες, πολυπεπτίδια κ.α. Το συγκεκριμένο πρωτόγαλα περιέχει τουλάχιστον 70% πρωτεΐνη, ως ξηρά ουσία και δεν περιέχει προσθήκη μεμονωμένων αμινοξέων.

Ιδιότητες

Λόγω της παρουσίας των παραπάνω στοιχείων στη σύνθεση του πρωτογάλατος, το προϊόν έχει αξιοσημείωτη διατροφική και φυσιολογική επίδραση για τον οργανισμό και ειδικότερα για αθλητές, ηλικιωμένους και άλλες κατηγορίες ατόμων με έντονες φυσιολογικές ανάγκες (π.χ. ατόμων με ανάγκη παραγωγής ενέργειας, ατόμων με ανάγκη θρέψης και μυϊκής ανάπλασης κ.α.).

Δεν έχει αναφερθεί καμία απολύτως αρνητική επίδραση από τη χρήση του συστατικού αυτού, ούτε άλλωστε θα μπορούσε, διότι είναι φυσικό αγελαδινό «γάλα». Σε μια εποχή «φτωχής» διατροφής το αγελαδινό πρωτόγαλα αποτελεί μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Το συγκεκριμένο πρωτόγαλα παράγεται και επεξεργάζεται σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Shing, C.M., et al (2007) Effects of bovine colostrum supplementation on immune variables in highly trained cyclists. J. Appl. Physiol. 102:1113-22.

2. Shing, C.M., et al (2006) The influence of bovine colostrum supplementation on exercise performance in highly trained cyclists. Br. J. Sports Med. 40:797-801.

3. Thapa B.R. (2005) Health factors in colostrum. Indian J. Pediatr. 72:579-81.

4. Hofman, Z., et al (2002) The effect of bovine colostrum supplementation on exercise performance in elite field hockey players. Int. J. Sport Nutr. Exerc. Metab.12:461-9.

5. Buckley, J,D., et al (2002) Bovine colostrum supplementation during endurance running training improves recovery, but not performance. J. Sci. Med. Sport. 5:65-79.

6. Antonio, J., et al (2001) The effects of bovine colostrum supplementation on body composition and exercise performance in active men and women. Nutrition 17:243-7.

Χαρακτηριστικά

Το COLOSTRUM (αρχαίο: πύαρ) είναι το «γάλα» των πρώτων ωρών και ημερών, που τα θηλαστικά παρέχουν στα νεογνά τους, ώστε να τα εφοδιάσουν με αντισώματα και θρεπτικές ουσίες. Έρχεται κατ’ ευθείαν από τους αγρούς της περιοχής Virginia της Αυστραλίας και προέρχεται από αγελάδες ελευθέρας βοσκής, όπου μεγαλώνουν χωρίς ορμόνες, αντιβιοτικά και ύποπτες ζωοτροφές.

Συστατικά

Το πρωτόγαλα περιέχει θρεπτικά συστατικά, παράγοντες ανοσοποιητικού συστήματος, παράγοντες ανάπτυξης και γενικά έναν αριθμό βιοενεργών συστατικών. Το πρωτόγαλα αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, υδατανθρακών και μικρή ποσότητα λίπους. Επίσης, περιέχει βιταμίνες, όπως βιταμίνη Α, Ε, Β12 και ανόργανα στοιχεία στην κατάλληλη αναλογία για μέγιστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα. Ως παράγοντες ανοσοποιητικού συστήματος περιέχει κυρίως ανοσοσφαιρίνες (20%) (αντισώματα ΙgΑ, ΙgG, ΙgM), λακτοφερρίνη, κυτοκίνες και ιντερλευκίνη. Ως παράγοντες ανάπτυξης και βιονεργών συστατικών περιέχει παράγοντες αύξησης, ολιγοπολυσακχαρίτες, πολυπεπτίδια κ.α. Το συγκεκριμένο πρωτόγαλα περιέχει τουλάχιστον 70% πρωτεΐνη, ως ξηρά ουσία και δεν περιέχει προσθήκη μεμονωμένων αμινοξέων.

Ιδιότητες

Λόγω της παρουσίας των παραπάνω στοιχείων στη σύνθεση του πρωτογάλατος, το προϊόν έχει αξιοσημείωτη διατροφική και φυσιολογική επίδραση για τον οργανισμό και ειδικότερα για αθλητές, ηλικιωμένους και άλλες κατηγορίες ατόμων με έντονες φυσιολογικές ανάγκες (π.χ. ατόμων με ανάγκη παραγωγής ενέργειας, ατόμων με ανάγκη θρέψης και μυϊκής ανάπλασης κ.α.).

Δεν έχει αναφερθεί καμία απολύτως αρνητική επίδραση από τη χρήση του συστατικού αυτού, ούτε άλλωστε θα μπορούσε, διότι είναι φυσικό αγελαδινό «γάλα». Σε μια εποχή «φτωχής» διατροφής το αγελαδινό πρωτόγαλα αποτελεί μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Το συγκεκριμένο πρωτόγαλα παράγεται και επεξεργάζεται σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Shing, C.M., et al (2007) Effects of bovine colostrum supplementation on immune variables in highly trained cyclists. J. Appl. Physiol. 102:1113-22.

2. Shing, C.M., et al (2006) The influence of bovine colostrum supplementation on exercise performance in highly trained cyclists. Br. J. Sports Med. 40:797-801.

3. Thapa B.R. (2005) Health factors in colostrum. Indian J. Pediatr. 72:579-81.

4. Hofman, Z., et al (2002) The effect of bovine colostrum supplementation on exercise performance in elite field hockey players. Int. J. Sport Nutr. Exerc. Metab.12:461-9.

5. Buckley, J,D., et al (2002) Bovine colostrum supplementation during endurance running training improves recovery, but not performance. J. Sci. Med. Sport. 5:65-79.

6. Antonio, J., et al (2001) The effects of bovine colostrum supplementation on body composition and exercise performance in active men and women. Nutrition 17:243-7.

Χαρακτηριστικά

Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από τη συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης από παρασιτικούς οργανισμούς και έντομα.

Συστατικά

Περιέχει περισσότερες από 200 διαφορετικές ουσίες. Αποτελείται από ρητίνες (55%), κεριά (7-35%), πτητικές ενώσεις (10%), γύρη (5%), λιπαρά οξέα (5%) και άλλα συστατικά όπως στερόλες, σάκχαρα, αμινοξέα, DNA και RNA, βιταμίνες, μέταλλα, φλαβονοειδή (φλαβόνες, φλαβονόλες και φλαβονόνες, όπως κερσετίνη, απιγενίνη, λουτεολίνη, κ.α.), φαινόλες όπως ο φαιναιθυλικός εστέρεας του καφεϊκού οξέος (caffeic acid phenethyl ester, CAPE).

Ιδιότητες

Η πρόπολη είναι καταπληκτική για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς έχει:

1. Αντιφλεγμονώδης δράση: Διεγείρει την κινητικότητα των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μια φλεγμονή να αναπτυχθεί.

2. Αντιβακτηριακή δράση: Η πρόπολη καλύπτει μεγάλο φάσμα βακτηρίων, δρα στο σταφυλόκοκκο, στον στρεπτόκοκκο, που είναι υπεύθυνοι για τις μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, τα φλαβονοειδή της πρόπολης και γενικότερα οι πολυφαινόλες, αποτελούν συστατικά με αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση.

3. Αντιοιική δράση: Η δράση της πρόπολης κατά των ιών είναι πολύ σημαντική και τα φλαβονοειδή που περιέχει είναι επίσης υπεύθυνα γ’ αυτήν. Η δράση της κατά των ιών του τύπου έρπη και των αδενοιών έχει πλήρως επεξηγηθεί. Άλλα συστατικά, όπως οι εστέρες και το καφεϊκό οξύ εμπλέκονται στη δράση της πρόπολης ενάντια σους ιούς. Τέλος η πρόπολη δρα προφυλακτικά στη γρίπη, ηπατίτιδα Β και έρπη ζωστήρα.

4. Αντιμυκητιακή δράση: Η πρόπολη αποδεικνύεται αποτελεσματική εναντίον των επιθέσεων των παθογόνων μυκήτων στην επιδερμίδα. Στη δερματολογία και στην κοσμητολογία εξασφαλίζει τη λάμψη και την στιλπνότητα του δέρματος. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και παράγει μεγάλο αριθμό μακροφάγων, απαραιτήτων για την εξολόθρευση των μυκήτων και των βακτηρίων.

5. Επουλωτική δράση: Η πρόπολη επιτυγχάνει την επούλωση των κατεστραμμένων ιστών κυρίως χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Ακόμη, η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης χάρη στα φλαβονοειδή δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.

6. Αναισθητική δράση: Οι αναισθητικές ιδιότητες της οφείλονται στα πτητικά της έλαια (αιθέρια έλαια) και συνιστάται για τοπική αναισθητική δράση (π.χ. τσιμπήματα εντόμων).

7. Αντιπαρασιτική δράση: Η πρόπολη είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση των παρασίτων όπως τριχομονάδα, τριπανόσωμα κλπ. Η δράση αυτή οφείλεται στην αναστολή της σύνθεσης της πρωτεΐνης τους.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Burdock, G.A. (1998) Review of the biological properties and toxicity of bee propolis (propolis). Food Chem Toxicol. 36:347-363.

2. Ichikawa, H., Satoh, K., Tobe, T., Yasuda, I., Ushio, F., Matsumoto, K., Endo, K., Ookubo, C. (2002) Free radical scavenging activity of propolis. Redox Rep. 7:347-50.

3. Pascual, C., Gonzalez, R., Torricella, R.G. (1994) Scavenging action of propolis extract against oxygen radicals. J. Ethnopharmacol. 41:9-13.

Χαρακτηριστικά

Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από τη συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες.

Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης από παρασιτικούς οργανισμούς και έντομα.

Συστατικά

Περιέχει περισσότερες από 200 διαφορετικές ουσίες. Αποτελείται από ρητίνες (55%), κεριά (7-35%), πτητικές ενώσεις (10%), γύρη (5%), λιπαρά οξέα (5%) και άλλα συστατικά όπως στερόλες, σάκχαρα, αμινοξέα, DNA και RNA, βιταμίνες, μέταλλα, φλαβονοειδή (φλαβόνες, φλαβονόλες και φλαβονόνες, όπως κερσετίνη, απιγενίνη, λουτεολίνη, κ.α.), φαινόλες όπως ο φαιναιθυλικός εστέρεας του καφεϊκού οξέος (caffeic acid phenethyl ester, CAPE).

Ιδιότητες

Η πρόπολη είναι καταπληκτική για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς έχει:

1. Αντιφλεγμονώδης δράση: Διεγείρει την κινητικότητα των μακροφάγων κυττάρων του ανοσοποιητικού και καταστέλλει κάποια ένζυμα, τα οποία επιτρέπουν σε μια φλεγμονή να αναπτυχθεί.

2. Αντιβακτηριακή δράση: Η πρόπολη καλύπτει μεγάλο φάσμα βακτηρίων, δρα στο σταφυλόκοκκο, στον στρεπτόκοκκο, που είναι υπεύθυνοι για τις μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, τα φλαβονοειδή της πρόπολης και γενικότερα οι πολυφαινόλες, αποτελούν συστατικά με αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή δράση.

3. Αντιοιική δράση: Η δράση της πρόπολης κατά των ιών είναι πολύ σημαντική και τα φλαβονοειδή που περιέχει είναι επίσης υπεύθυνα γ’ αυτήν. Η δράση της κατά των ιών του τύπου έρπη και των αδενοιών έχει πλήρως επεξηγηθεί. Άλλα συστατικά, όπως οι εστέρες και το καφεϊκό οξύ εμπλέκονται στη δράση της πρόπολης ενάντια σους ιούς. Τέλος η πρόπολη δρα προφυλακτικά στη γρίπη, ηπατίτιδα Β και έρπη ζωστήρα.

4. Αντιμυκητιακή δράση: Η πρόπολη αποδεικνύεται αποτελεσματική εναντίον των επιθέσεων των παθογόνων μυκήτων στην επιδερμίδα. Στη δερματολογία και στην κοσμητολογία εξασφαλίζει τη λάμψη και την στιλπνότητα του δέρματος. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και παράγει μεγάλο αριθμό μακροφάγων, απαραιτήτων για την εξολόθρευση των μυκήτων και των βακτηρίων.

5. Επουλωτική δράση: Η πρόπολη επιτυγχάνει την επούλωση των κατεστραμμένων ιστών κυρίως χάρη στα αιθέρια έλαια που περιέχει. Ακόμη, η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης χάρη στα φλαβονοειδή δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνου.

6. Αναισθητική δράση: Οι αναισθητικές ιδιότητες της οφείλονται στα πτητικά της έλαια (αιθέρια έλαια) και συνιστάται για τοπική αναισθητική δράση (π.χ. τσιμπήματα εντόμων).

7. Αντιπαρασιτική δράση: Η πρόπολη είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση των παρασίτων όπως τριχομονάδα, τριπανόσωμα κλπ. Η δράση αυτή οφείλεται στην αναστολή της σύνθεσης της πρωτεΐνης τους.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Burdock, G.A. (1998) Review of the biological properties and toxicity of bee propolis (propolis). Food Chem Toxicol. 36:347-363.

2. Ichikawa, H., Satoh, K., Tobe, T., Yasuda, I., Ushio, F., Matsumoto, K., Endo, K., Ookubo, C. (2002) Free radical scavenging activity of propolis. Redox Rep. 7:347-50.

3. Pascual, C., Gonzalez, R., Torricella, R.G. (1994) Scavenging action of propolis extract against oxygen radicals. J. Ethnopharmacol. 41:9-13.

Χαρακτηριστικά

Η μαστίχα είναι το προϊόν του μαστιχοφόρου σχίνου, ο οποίος φύεται και ευδοκιμεί αποκλειστικά στη Νότια Χίο. Πρόκειται για φυσική, αρωματική ρητίνη και εκκρίνεται σε μορφή δακρύων από τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά, στις επιφανειακές τομές που του προξενούν οι παραγωγοί με αιχμηρά εργαλεία.

Η φρέσκια ρητίνη, μετά από ολιγοήμερη παραμονή της κάτω από τον θάμνο, στερεοποιείται υπό την επίδραση των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών (έντονη ηλιοφάνεια και ξηρασία) που επικρατούν στη περιοχή.

Συστατικά

Ενώ η ακριβής σύνθεση της μαστίχας Χίου δεν έχει πλήρως ταυτοποιηθεί, έχει βρεθεί ότι εμπεριέχει: φυσικό πολυμερές, πτητικά και αρωματικά συστατικά που συνθέτουν το αιθέριο έλαιο (μαστιχέλαιο).

Ιδιότητες

Η μαστίχα Χίου ευφραίνει, αρωματίζει και συμβάλλει στην καλή υγεία του ανθρώπου.

Ερευνητές, βασισμένοι σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών, αναφέρουν ότι η φυσική μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, που άλλωστε είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό.

Χαρακτηριστικά

Η μαστίχα είναι το προϊόν του μαστιχοφόρου σχίνου, ο οποίος φύεται και ευδοκιμεί αποκλειστικά στη Νότια Χίο. Πρόκειται για φυσική, αρωματική ρητίνη και εκκρίνεται σε μορφή δακρύων από τον κορμό και τα μεγάλα κλαδιά, στις επιφανειακές τομές που του προξενούν οι παραγωγοί με αιχμηρά εργαλεία.

Η φρέσκια ρητίνη, μετά από ολιγοήμερη παραμονή της κάτω από τον θάμνο, στερεοποιείται υπό την επίδραση των καλοκαιρινών καιρικών συνθηκών (έντονη ηλιοφάνεια και ξηρασία) που επικρατούν στη περιοχή.

Συστατικά

Ενώ η ακριβής σύνθεση της μαστίχας Χίου δεν έχει πλήρως ταυτοποιηθεί, έχει βρεθεί ότι εμπεριέχει: φυσικό πολυμερές, πτητικά και αρωματικά συστατικά που συνθέτουν το αιθέριο έλαιο (μαστιχέλαιο).

Ιδιότητες

Η μαστίχα Χίου ευφραίνει, αρωματίζει και συμβάλλει στην καλή υγεία του ανθρώπου.

Ερευνητές, βασισμένοι σε αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών και κλινικών μελετών, αναφέρουν ότι η φυσική μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, που άλλωστε είναι γνωστές από την αρχαιότητα.

Έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό.

Χαρακτηριστικά - προέλευση

Η Graviola ή Γραβιόλα στα ελληνικά (γνωστή και ως γκουανάμπανα - Λατινική ονομασία: Annona muricata) είναι το τροπικό δέντρο που ευδοκιμεί στις πιο θερμές τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής και το ύψος του φθάνει τα 5-6μ. Ο καρπός του είναι σε σχήμα καρδιάς, το χρώμα του κιτρινο-πράσινο και η σάρκα του λευκή. Ο καρπός καταναλώνεται ως έχει σε μορφή χυμού ή και πολτού.

H Γραβιόλα έχει μακρά ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία (από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου) και κάθε τμήμα του δέντρου (φύλλα, καρποί σπόρια, φλοιός, ρίζες) χρησιμοποιήθηκε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Συστατικά

Η Γραβιόλα είναι πλούσια σε βιταμίνες B, όπως ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και νιασίνη, σε βιταμίνη C και σε διάφορα ανόργανα στοιχεία. Το φρούτο της Γραβιόλας είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, κυρίως φρουκτόζη. Η κατανάλωση ενός φρούτου Γραβιόλας βάρους περίπου 600g παρέχει 100g υδατάνθρακες, 85g σάκχαρα, 6g πρωτεΐνη, 21g διαιτητικές ίνες, ενώ παρέχει ενέργεια ίση με 400kcal. Η δε περιεχόμενη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι 130mg. Τα κύρια φυτοχημικά ενεργά συστατικά της Γραβιόλας είναι οι ακετογενίνες (Annonaceous acetogenins), για τις οποίες η συστηματική μελέτη τους έχει αρχίσει από τη δεκαετία του ‘90.

Ιδιότητες

Τα αποτελέσματα διαφορετικών ερευνητικών ομάδων σε in vitro πειράματα καθώς και σε πειραματόζωα έδειξαν ότι αυτές οι ουσίες δύναται να έχουν βιολογική δράση κατά των καρκινικών κυττάρων.

Lightbox Image

Χαρακτηριστικά - προέλευση

Η Graviola ή Γραβιόλα στα ελληνικά (γνωστή και ως γκουανάμπανα - Λατινική ονομασία: Annona muricata) είναι το τροπικό δέντρο που ευδοκιμεί στις πιο θερμές τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής και το ύψος του φθάνει τα 5-6μ. Ο καρπός του είναι σε σχήμα καρδιάς, το χρώμα του κιτρινο-πράσινο και η σάρκα του λευκή. Ο καρπός καταναλώνεται ως έχει σε μορφή χυμού ή και πολτού.

H Γραβιόλα έχει μακρά ιστορία χρήσης στη βοτανοθεραπεία (από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου) και κάθε τμήμα του δέντρου (φύλλα, καρποί σπόρια, φλοιός, ρίζες) χρησιμοποιήθηκε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Συστατικά

Η Γραβιόλα είναι πλούσια σε βιταμίνες B, όπως ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β6 και νιασίνη, σε βιταμίνη C και σε διάφορα ανόργανα στοιχεία. Το φρούτο της Γραβιόλας είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, κυρίως φρουκτόζη. Η κατανάλωση ενός φρούτου Γραβιόλας βάρους περίπου 600g παρέχει 100g υδατάνθρακες, 85g σάκχαρα, 6g πρωτεΐνη, 21g διαιτητικές ίνες, ενώ παρέχει ενέργεια ίση με 400kcal. Η δε περιεχόμενη περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C είναι 130mg. Τα κύρια φυτοχημικά ενεργά συστατικά της Γραβιόλας είναι οι ακετογενίνες (Annonaceous acetogenins), για τις οποίες η συστηματική μελέτη τους έχει αρχίσει από τη δεκαετία του ‘90.

Ιδιότητες

Τα αποτελέσματα διαφορετικών ερευνητικών ομάδων σε in vitro πειράματα καθώς και σε πειραματόζωα έδειξαν ότι αυτές οι ουσίες δύναται να έχουν βιολογική δράση κατά των καρκινικών κυττάρων.

Lightbox Image

Χαρακτηριστικά

To Κορεατικό Τσίνσενγκ, γνωστό ως το «φυτό της ζωής», είναι η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax Ginseng (Λατινική ονομασία. Η λέξη Panax προέρχεται από την ελληνική λέξη πανάκεια) με μοναδικές ιδιότητες.

Τα εκχυλίσματα GINSENG είναι φυτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να προσαρμόζεται στις εκάστοτε νέες καταστάσεις, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, οι τοξίνες, η γήρανση.

Ιδιότητες

Το GINSENG έχει ιδιαίτερη φυσιολογική επίδραση στην τόνωση, ενδυνάμωση και φυσική αντοχή του οργανισμού.

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα το συστατικό αυτό για τους αστροναύτες τους, γιατί πίστευαν ότι έτσι αυτοί αποφεύγουν τις μολύνσεις κατά τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού.

Διεγείρει τις σωματικές και πνευματικές λειτουργίες, τροφοδοτώντας τον οργανισμό με ενέργεια, προσφέρει τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος, βελτιώνει την πνευματική εγρήγορση, μειώνει το στρες, την κούραση, ανακουφίζει απο πονοκεφάλους και αυξάνει την αντοχή του οργανισμού.

Ενδείκνυται σε περιπτώσεις: Ατονίας, έλλειψης ζωτικότητας, κόπωσης, έντονης σωματικής δραστηριότητας και όταν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες πνευματικής εργασίας.

ΑΘΗΝΑ
Σοφ. Βενιζέλου 6, Περιστέρι
τηλ. 210 5768931, 210 5768601,2310 531628
ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
09:00 - 20:00
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:00 - 17:00

 

Κύλιση στην Αρχή