ΣΚΟΡΔΟ 60caps/530mg

Lightbox Image

Χαρακτηριστικά

Από την αρχαιότητα μέχρι και τον 21o αιώνα, το σκόρδο (Alium sativum) εμφανίζει αποδεδειγμένες ωφέλιμες ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Το προϊόν περιέχει βρώσιμο εκχύλισμα σκόρδου (βολβός), παραγόμενο με τη διαδικασία της ψυχρής ωρίμανσης.

Ως συστατικό είναι άοσμο και χαρακτηρίζεται από την παρουσία φυτικών διατροφικών στοιχείων που προσφέρουν σημαντική αντιοξειδωτική προστασία.

Συστατικά

Το εκχύλισμα σκόρδου έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράση για τον ανθρώπινο οργανισμό χάρη στο συστατικό του, την αλλισίνη. Η αλλισίνη προέρχεται από την αλιϊνη που υπάρχει στο φρέσκο σκόρδο, όταν αυτό τεμαχίζεται ή λειώνει.

Η αλλισίνη με την σειρά της μπορεί να μετατραπεί σε διαλλυλο-δισουλφίδη και η τελευταία σε διάφορες σουλφιδοενώσεις που προσδίδουν την χαρακτηριστική μυρωδιά στο σκόρδο, ενώ ταυτόχρονα έχουν και αυτές ευεργετική δράση, κυρίως αντιοξειδωτική δράση, για τον οργανισμό.

Ιδιότητες

Το σκόρδο έχει αντιοξειδωτική δράση καθώς κάποια από τα συστατικά του δρουν:

1. ως βασικοί παράγοντες αρκετών ενζύμων που καταλύουν αντιδράσεις υπεροξείδωσης και

2. στην ιδιότητα ενάντια στην παραγωγή ελευθέρων ριζών, βοηθώντας έτσι στη μείωση ή αποφυγή του οξειδωτικού στρες.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Amagase, H. (2006) Clarifying the Real Bioactive Constituents of Garlic. J. Nutr. 136:716S-725S.

2. Amagase, H., Petesch, B.L., Matsuura, H., Kasuga, S., Itakura. Y. (2001) Intake of garlic and its bioactive components. J. Nutr. 131:955S-62S.

3. Agarwal, KC. (1996) Therapeutic actions of garlic constituents. Med. Res. Rev. 16:111-24.

4. Dragland, S., Senoo, H., Wake, K., Holte, K., Blomhoff, R. (2003) Several culinary and medicinal herbs are important sources of dietary antioxidants. J. Nutr. 133:1286-90.

ΑΘΗΝΑ
Σοφ. Βενιζέλου 6, Περιστέρι
τηλ. 210 5768931, 210 5768601,2310 531628
ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
09:00 - 20:00
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:00 - 17:00

 

Κύλιση στην Αρχή