ΑΛΟΗ ΧΥΜΟΣ 946ml

«Το φυτό της αθανασίας»

Χαρακτηριστικά - προέλευση

Προέρχεται από ψυχρή απόσταξη ολόκληρων φύλλων Aloe barbadensis Miller (Αλόη βέρα) οργανικής καλλιέργειας.

Η Αλόη βέρα αλλιώς γνωστή και ως «Αλόη η γνησία» είναι φυτό που φτάνει στα 60-100 εκ. ύψος και έχει φύλλα παχιά και σαρκώδη, πράσινα προς το πράσινο-γκρι.

Ο χυμός Αλόη βέρα της Ελληνικής Οικολογικής δεν περιέχει προσθήκη ζάχαρης, προσθήκη χρωστικών ουσιών ή προσθήκη γλυκαντικών.

Συστατικά

Η Aloe Vera περιέχει περισσότερα από 75 γνωστά συστατικά, η συνέργεια των οποίων οδηγεί στην ενίσχυση της δράσης τους.

Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, απαραίτητο συστατικό της διατροφής μας, βιταμίνες Β (Β12), C, E και β-καροτίνη (προβιταμίνη Α), μέταλλα και ιχνοστοιχεία (όπως μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο), που είναι οι «οικοδομικοί λίθοι» των πρωτεινών.

Ιδιότητες

O χυμός της αλόης παρέχει αντιφλεγμονώδη δράση και προσφέρει τόνωση του ανοσοποιητικού, αναδόμηση της επιδερμίδας και αποτοξίνωση του οργανισμού. Επιπλέον, ανακουφίζει από δυσφορία του πεπτικού συστήματος (π.χ. καούρες).

 

Κατά την αρχαιότητα: Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι Αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν την Αλόη βέρα για τη θεραπεία πληγών.

Κατά το Μεσαίωνα, το κίτρινο υγρό που βρίσκεται μέσα στα φύλλα χρησιμοποιούνταν ως καθαρτικό. Ο Χριστόφορος Κολόμβος την κατατάσσει στα τέσσερα απαραίτητα φυτά για την καλή υγεία του ανθρώπου (σιτάρι, άμπελος, ελιά, αλόη βέρα).

Κύλιση στην Αρχή