PYCNOGENOL 90caps/30mg

Χαρακτηριστικά

Περιέχει εκχύλισμα φλοιού πεύκης ποικιλίας Pinus pinaster maritima, γνωστό με την εμπορική ονομασία “PYCNOGENOL®”, που αναπτύσσεται κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής της Γαλλίας.

Συστατικά

Τo συστατικό “PYCNOGENOL®” περιέχει ως κύριο δραστικό του (≥ 70±5%) τις προκυανιδίνες (Procyanidins), δηλαδή ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των φλαβονοειδών.

Επιπρόσθετα, το συστατικό “PYCNOGENOL®” περιέχει, σε μικρότερο όμως βαθμό, τις πρόδρομες ουσίες των προκυανιδινών, τις κατεχίνες και τις επικατεχίνες, επίσης φλαβονοειδή.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα βιβλιογραφία, τόσο οι προκυανιδίνες όσο και οι κατεχίνες και επικατεχίνες παρουσιάζουν επιστημονικά αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή φυσιολογική επίδραση.

Ιδιότητες

Το συστατικό “PYCNOGENOL®” έχει 50 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από την βιταμίνη Ε και 20 φορές από την βιταμίνη C. Οι προκυανιδίνες, γνωστές και ως προανθοκυανιδίνες ή ολιγομερείς προανθοκυανιδίνες, αποτελούν ένα μίγμα ολιγομερών και πολυμερών των φλαβονοειδών κατεχινών ή επικατεχινών, τα οποία συναντά κάποιος σε έναν μεγάλο αριθμό τροφών, όπως ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, κακάο, φρούτα (π.χ. μήλα), λαχανικά, έλαιο ιπποφαούς, εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, εκχύλισμα φρούτων μύρτιλλου, εκχύλισμα φύλλων πράσινου τσαγιού και πολλά άλλα.

 

Η αρμόδια Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει χαρακτηρίσει το συστατικό «PYCNOGENOL®» ως «GRAS» δηλαδή «Γενικά Αναγνωρισμένο ως Ασφαλές Συστατικό» για χρήση σε τρόφιμα, γεγονός που συνηγορεί υπέρ της χρήσης του συστατικού αυτού σε συμπληρώματα διατροφής.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Grimm, T. et al (2004) Antioxidant activity and inhibition of matrix metalloproteinases by metabolites of maritime pine bark extract (pycnogenol). Free Radic Biol Med. 36:811-822.

2. Noda, Y., et al (1997). Hydroxyl and superoxide anion radical scavenging activities of natural source antioxidants using the computerized JES-FR30 ESR spectrometer system. Biochem Mol Biol Int. 42:35-44.

3. Cossins, E., et al (1998) ESR studies of vitamin C regeneration, order of reactivity of natural source phytochemical preparations. Biochem Mol Biol Int. 45:583-597.

4. Bayeta, E., Lau, B.H.S. (2000) Pycnogenol inhibits generation of inflammatory mediators in macrophages. Nutr Res. 20:249-259.

5. Devaraj S, et al (2002) Supplementation with a pine bark extract rich in polyphenols increases plasma antioxidant capacity and alters the plasma lipoprotein profile. Lipids. 37:931-934.

6. Borzeleca JF, Burdock GA, Thomas JA. Opinion of expert panel on the Generally Recognized as Safe (GRAS) status of French maritime pine bark extract (Pycnogenol®) as a flavouring agent. Geneva, Switzerland: Horphag Research; 2004.

7. Hammerstone, J.F., et al (2000) Procyanidin content and variation in some commonly consumed foods. The Journal of nutrition 130 (8S Suppl): 2086S–92S.

ΑΘΗΝΑ
Σοφ. Βενιζέλου 6, Περιστέρι
τηλ. 210 5768931, 210 5768601,2310 531628
ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
09:00 - 20:00
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:00 - 17:00

 

Κύλιση στην Αρχή