ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χαρακτηριστικά

Το προϊόν Amino Vivo της Ελληνικής Οικολογικής περιέχει και τα 9 «βασικά» αμινοξέα, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Συστατικά

L-Ιστιδίνη, L-Ισολευκίνη, L-Λευκίνη, L-Λυσίνη, L-Μεθειονίνη, L-Φαινυλαλανίνη, L-Θρεονίνη, L-Τρυπτοφάνη, L-Βαλίνη & έκδοχα: Δίϋδρο διβασικό φωσφορικό Ασβέστιο, Στεατικό μαγνήσιο και Διοξείδιο πυριτίου.

 

  Ανα 100gr

Ανά δόση9,6gr=8cpr

RDA
Ενέργεια 248 Kcal 23,6 Kcal  
  1054Kj 100Kj  
Πρωτεΐνη 61,9gr 5,9gr  
Υδατάνρακες - -  
Λιπίδια - -  
L-Ιστιδίνη 7,79 gr 0,74 gr 66%
L-Ισολευκίνη 6,30 gr 0,60 gr 66%
L-Λευκίνη 9,3 gr 0,89 gr 66%
L-Λυσίνη 7,79 gr 0,74 gr 66%
L-Μεθειονίνη 8,3 gr 0,79 gr 66%
L-Φαινυλαλανίνη 9,3 gr 0,89 gr 66%
L-Θρεονίνη 4,39 gr 0,42 gr 66%
L-Τρυπτοφάνη 2,4 gr 0,23 gr 66%
L-Βαλίνη 6,3 gr 0,60 gr 66%

Ιδιότητες

Το προϊόν Amino Vivo συμβάλει:

  • στην αντιμετώπιση των αιτιών του μεταβολικού συνδρόμου (που χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση, τριγλυκερίδια, χοληστερίνη κ.λπ.)
  • στην ανανέωση των κυττάρων & την αποκατάσταση των δερματικών παθήσεων.

Δοσολογία & οδηγίες χρήσεις

Λαμβάνετε 6-8 ταμπέλες την ημέρα (2 ή 3 το πρωί, 2 ή 3 το μεσημέρι και 2 ή 3 το βράδυ) ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Να μην υπερβαίνετε την ημερήσια δόση.
AMINO VIVO - ΑΜΙΝΟΞΕΑ

Χαρακτηριστικά

Επιστημονική ονομασία: Aphanizomenon Flos – Aquae.

Σε ένα πεντακάθαρο και αρχέγονο περιβάλλον, ανέγγιχτο από ανθρώπινες δραστηριότητες, κυριολεκτικά μοναδικό στον κόσμο, υπήρχε από την αρχή και είναι ακόμη και σήμερα εκεί το θεραπευτικό και πλουσιότερο σε ωφέλιμες ουσίες, φυτικό είδος. Πρόκειται για τα μικροφύκη Aphanizomenon Flos – Aquae, εν συντομία AFA. Ως συμπλήρωμα διατροφής αν και πλήρης τροφή από μόνο του, λόγω της συνύπαρξης ΟΛΩΝ των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός μας, είναι ήδη γνωστό από εικοσαετίας και λαμβάνεται από εκατομμύρια ανθρώπους με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα φύκια AFA μεγαλώνουν στην λίμνη Klamath, σε μεγάλο υψόμετρο (1.400 μέτρα) και σε ένα πολύ «πλούσιο» νερό, γι’ αυτό ενώ συναντώνται και αλλού, τα συγκεκριμένα θεωρούνται μοναδικά. Ηφαιστειακές εκρήξεις δημιούργησαν πετρώματα και χώμα, πλούσια σε μέταλλα και άλλα στοιχεία. Δεκαεπτά ποταμοί καταλήγουν στη λίμνη, μεταφέροντας σε αυτήν πολλά από τα αυτά τα συστατικά.

Συστατικά

Τα μικροφύκη Aphanizomenon Flos – Aquae έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χάρη στα 8 απαραίτητα αμινοξέα και στα άλλα 9 αμινοξέα που περιέχουν σε σωστές αναλογίες. Το εν λόγω συστατικό περιέχει περίπου 67% πρωτεΐνη, υδατάνθρακες (≈19%), λίπη (≈3%). Όπως όλα τα μικροφύκη, έτσι και το συγκεκριμένο περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β6, Β12), βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, άλλες βιταμίνες, καροτενοειδή, ιχνοστοιχεία και μέταλλα.

Επιπλέον, τα μικροφύκη περιέχουν β-καροτένιο, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα συγκεκριμένα μικροφύκη περιέχουν όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.

Τα θρεπτικά συμπληρώματα λειτουργούν βέλτιστα μόνο όταν οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν είναι τέλεια ισορροπημένα και λαμβάνονται ταυτόχρονα. Τα μικροφύκη Aphanizomenon flos-aquae είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και ιδιαίτερα σε γ-λινολενικό οξύ.

Ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει αυτό το λιπαρό οξύ, το οποίο μπορεί να βρεθεί στο μητρικό γάλα και σε διάφορα έλαια φυτικής προέλευσης, σε προσταγλανδίνες, οι οποίες συγκαταλέγονται στις ορμόνες και εκτελούν ευρύ φάσμα φυσιολογικών λειτουργιών στον οργανισμό.

Ιδιότητες

Επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις μοναδικές ιδιότητες αυτής της ποικιλίας φυκιών που ονομάζονται Aphanizomenon Flos – Aquae. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει χαρακτηρίσει τα φύκια ως την «Στρατηγική Τροφή των Αιώνων». Επισημαίνεται ότι τα φύκια χρησιμοποιούνται ως πηγή τροφής στις διαστημικές αποστολές.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που περιέχονται στα φύκια AFA, συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Benedetti, S., Benvenuti, F., Pagliarani, S., Francogli, S., Scoglio, S., Canestrari, F. (2004) Antioxidant properties of a novel phycocyanin extract from the blue-green alga Aphanizomenon flos-aquae. Life Sci. 75:2353-62.

2. Kay RA. (1991) Microalgae as food and supplement. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 30:555-573.

3. Bourke, A.T.C. & Hawes, R.B. (1983) Fresh water cyanobacteria (blue-green algae) and human health. Med. J. Aust. 1:491-492.

Χαρακτηριστικά

Επιστημονική ονομασία: Aphanizomenon Flos – Aquae.

Σε ένα πεντακάθαρο και αρχέγονο περιβάλλον, ανέγγιχτο από ανθρώπινες δραστηριότητες, κυριολεκτικά μοναδικό στον κόσμο, υπήρχε από την αρχή και είναι ακόμη και σήμερα εκεί το θεραπευτικό και πλουσιότερο σε ωφέλιμες ουσίες, φυτικό είδος. Πρόκειται για τα μικροφύκη Aphanizomenon Flos – Aquae, εν συντομία AFA. Ως συμπλήρωμα διατροφής αν και πλήρης τροφή από μόνο του, λόγω της συνύπαρξης ΟΛΩΝ των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός μας, είναι ήδη γνωστό από εικοσαετίας και λαμβάνεται από εκατομμύρια ανθρώπους με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τα φύκια AFA μεγαλώνουν στην λίμνη Klamath, σε μεγάλο υψόμετρο (1.400 μέτρα) και σε ένα πολύ «πλούσιο» νερό, γι’ αυτό ενώ συναντώνται και αλλού, τα συγκεκριμένα θεωρούνται μοναδικά. Ηφαιστειακές εκρήξεις δημιούργησαν πετρώματα και χώμα, πλούσια σε μέταλλα και άλλα στοιχεία. Δεκαεπτά ποταμοί καταλήγουν στη λίμνη, μεταφέροντας σε αυτήν πολλά από τα αυτά τα συστατικά.

Συστατικά

Τα μικροφύκη Aphanizomenon Flos – Aquae έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χάρη στα 8 απαραίτητα αμινοξέα και στα άλλα 9 αμινοξέα που περιέχουν σε σωστές αναλογίες. Το εν λόγω συστατικό περιέχει περίπου 67% πρωτεΐνη, υδατάνθρακες (≈19%), λίπη (≈3%). Όπως όλα τα μικροφύκη, έτσι και το συγκεκριμένο περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β6, Β12), βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, άλλες βιταμίνες, καροτενοειδή, ιχνοστοιχεία και μέταλλα.

Επιπλέον, τα μικροφύκη περιέχουν β-καροτένιο, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα συγκεκριμένα μικροφύκη περιέχουν όλα τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.

Τα θρεπτικά συμπληρώματα λειτουργούν βέλτιστα μόνο όταν οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχουν είναι τέλεια ισορροπημένα και λαμβάνονται ταυτόχρονα. Τα μικροφύκη Aphanizomenon flos-aquae είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και ιδιαίτερα σε γ-λινολενικό οξύ.

Ο ανθρώπινος οργανισμός μετατρέπει αυτό το λιπαρό οξύ, το οποίο μπορεί να βρεθεί στο μητρικό γάλα και σε διάφορα έλαια φυτικής προέλευσης, σε προσταγλανδίνες, οι οποίες συγκαταλέγονται στις ορμόνες και εκτελούν ευρύ φάσμα φυσιολογικών λειτουργιών στον οργανισμό.

Ιδιότητες

Επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τις μοναδικές ιδιότητες αυτής της ποικιλίας φυκιών που ονομάζονται Aphanizomenon Flos – Aquae. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει χαρακτηρίσει τα φύκια ως την «Στρατηγική Τροφή των Αιώνων». Επισημαίνεται ότι τα φύκια χρησιμοποιούνται ως πηγή τροφής στις διαστημικές αποστολές.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που περιέχονται στα φύκια AFA, συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Benedetti, S., Benvenuti, F., Pagliarani, S., Francogli, S., Scoglio, S., Canestrari, F. (2004) Antioxidant properties of a novel phycocyanin extract from the blue-green alga Aphanizomenon flos-aquae. Life Sci. 75:2353-62.

2. Kay RA. (1991) Microalgae as food and supplement. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 30:555-573.

3. Bourke, A.T.C. & Hawes, R.B. (1983) Fresh water cyanobacteria (blue-green algae) and human health. Med. J. Aust. 1:491-492.

Χαρακτηριστικά

Το προϊόν περιέχει μικροφύκη σπιρουλίνας (spirulina) βιολογικής υδροκαλλιέργειας.

Συστατικά

Η σπιρουλίνα φημίζεται διότι περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, περιέχει περίπου 65% πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, λίπη και διαιτητικές ίνες.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη οφείλεται σε 8 απαραίτητα αμινοξέα και στα άλλα 9 αμινοξέα που περιέχει σε σωστές αναλογίες.

Επίσης, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β6, Β12- ιδιαιτέρως σημαντική βιταμίνη για τους χορτοφάγους), βιταμίνη Ε, άλλες βιταμίνες, φυλλικό οξύ, καροτενοειδή, γ-λινολενικό οξύ, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.

Ιδιότητες

Η σπιρουλίνα περιέχει βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, τη ζωτικότητα, την υγεία, ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες και αυξάνουν την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, δεν υπάρχει κάποιο άλλο φυτικό προϊόν τόσο πλούσιο σε ποικιλία βιταμινών και ανόργανων στοιχείων όσο η σπιρουλίνα. Περιέχει β-καροτένιο, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η βιταμίνη A αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση.

Η NASA χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα «τροφή του μέλλοντος» και ο ΟΗΕ «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», αφού με τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες που τα περιέχει, αποτελεί πολύτιμη τροφή σε περιπτώσεις υποσιτισμού.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Khan Z, Bhadouria P, Bisen PS. (2005) Nutritional and therapeutic potential of Spirulina. Curr. Pharm. Biotechnol. 6:373-379.

2. Otleş, S., Pire, R. (2001) Fatty acid composition of Chlorella and Spirulina microalgae species. J. AOAC Int. 84:1708-14.

3. Kay RA. (1991) Microalgae as food and supplement. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 30:555-573.

4. Ciferri O. (1983) Spirulina, the edible microorganism. Microbiol. Rev.47:551-578.

5. Jassby, Alan. Spirulina: a model for microalgae as human food. Algae and Human Affairs, Cambridge Univ Press, 1988, p. 159.

Χαρακτηριστικά

Συνδυασμός δυο υπερτροφών που δημιούργησαν ένα δυναμίτη υγείας: σπιρουλίνα & ιπποφαές.

Το ιπποφαές οφείλει το όνομά του στα στρατεύματα του μεγάλου Αλεξάνδρου, που παρατήρησαν ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Το ονόμασαν Ιπποφαές, που σημαίνει φωτεινό, λαμπερό άλογο (ίππος: άλογο, φάος: φως, λάμψη).

Το Ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες και ένα μοναδικό συνδυασμό αντιοξειδωτικών συστατικών.

Συστατικά

Το προϊόν περιέχει μικροφύκη σπιρουλίνας (spirulina) βιολογικής υδροκαλλιέργειας.

Η σπιρουλίνα είναι ένα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη άλγος / μικροφύκη. Φημίζεται διότι περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, περιέχει περίπου 65% πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, λίπη και διαιτητικές ίνες. Επίσης, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β6, Β12- ιδιαιτέρως σημαντική βιταμίνη για τους χορτοφάγους), βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, άλλες βιταμίνες, καροτενοειδή, γ-λινολενικό οξύ, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χάρη στα 8 απαραίτητα αμινοξέα και στα άλλα 9 αμινοξέα που περιέχει σε σωστές αναλογίες.

To προϊόν περιέχει επίσης, σκόνη από φρούτα δένδρου ιπποφαές/sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides).

Τα φρούτα ιπποφαές περιέχουν σημαντικές ποσότητες σε ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όπως βιταμίνη C, βιταμίνη Ε (μίγμα τοκοφερολών), καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, ζεαξανθίνη) και φλαβονοειδή. Τα φρούτα ιπποφαές περιέχουν επίσης σημαντική ποσότητα ουσιωδών πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που ανήκουν κυρίως στην κατηγορία των ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρών οξέων, λινολεϊκό οξύ, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των πολυακόρεστων ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και παίζει βασικό ρόλο στην σύνθεση της δομής της κυτταρικής μεμβράνης και στον σχηματισμό των προσταγλανδινών, ελαϊκό οξύ (ωμέγα-9 λιπαρά οξέα) και μικρή ποσότητα παλμιτελαϊκού οξέος, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ωμέγα-7 λιπαρών οξέων.

Ιδιότητες

Η σπιρουλίνα περιέχει βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, τη ζωτικότητα, την υγεία, ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες και αυξάνουν την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, δεν υπάρχει κάποιο άλλο φυτικό προϊόν τόσο πλούσιο σε ποικιλία βιταμινών και ανόργανων στοιχείων όσο η σπιρουλίνα.

Περιέχει β-καροτένιο, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον ανθρώπινο οργανισμό. Η βιταμίνη A αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση.

Η NASA χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα «τροφή του μέλλοντος» και ο ΟΗΕ «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», αφού με τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες που τα περιέχει, αποτελεί πολύτιμη τροφή σε περιπτώσεις υποσιτισμού.

To ιπποφαές είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και άλλα συστατικά, όπως ωμέγα-3, ωμέγα-6, ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, με διατροφική και φυσιολογική επίδραση και ειδικότερα αντιοξειδωτική προστασία. Είναι βιβλιογραφικά γνωστό ότι τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα γενικά ελέγχουν το νευρικό, καρδιαγγειακό και αναπαραγωγικό σύστημα, την υγεία του δέρματος και άλλες βιολογικές λειτουργίες.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Khan Z, Bhadouria P, Bisen PS. (2005) Nutritional and therapeutic potential of Spirulina. Curr. Pharm. Biotechnol. 6:373-379.

2. Otleş, S., Pire, R. (2001) Fatty acid composition of Chlorella and Spirulina microalgae species. J. AOAC Int. 84:1708-14.

3. Kay RA. (1991) Microalgae as food and supplement. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 30:555-573.

4. Ciferri O. (1983) Spirulina, the edible microorganism. Microbiol. Rev.47:551-578.

5. Jassby, Alan. Spirulina: a model for microalgae as human food. Algae and Human Affairs, Cambridge Univ Press, 1988, p. 159.

<>6. Tiitinen, K.M. et al. (2005) Quality components of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) varieties. J. Agric. Food Chem. 53:1692-9.

7. Yang, B., Heikki, K. (2002) Composition and physiological effects of sea buckthorn (Hippophae) lipids. Trends Food Sci. Technol . 13:160-167.

8. Rosch, D., Mugge, C., Fogliano, V., Kroh, L.W. (2004) Antioxidant oligomeric proanthocyanidins from sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) Pomace. J. Agric. Food Chem. 52:6712-6718.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηρίστηκε μια από τις επιφανείς εφευρέσεις στο τομέα της υγείας του 21ου αιώνα. Είναι από τα βασικότερα συστατικά της αναπνευστικής αλυσίδας των κυττάρων. Το Q10 παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό, αλλά μειώνεται σταδιακά η παραγωγή του με το πέρασμα του χρόνου, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την υγεία. Η σταδιακή πτώση της παραγωγής του ξεκινάει από την ηλικία των 30 ετών, όπου και αρχίζει η διαδικασία γήρανσης του οργανισμού και ο σταδιακός εκφυλισμός των κυττάρων.

Για τη χρησιμοποίηση του συνενζύμου Q10 από τον οργανισμό μας απαιτείται η ενδογενής μετατροπή της ουμπικινόνης (μη ενεργή μορφή συνενζύμου Q10) στην ουμπικινόλη (ενεργή μορφή συνενζύμου Q10). Η ουμπικινόνη αποτελεί προϊόν ζύμωσης μαγιάς και έχει αναγνωρισθεί ως GRAS (γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές συστατικό τροφίμων) από την Αμερικάνικη Αρχή Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).

Το συνένζυμο Q10 έχει δοκιμασθεί σε ανθρώπους μέσω σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών και αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές σε δόσεις έως και 3,000 mg ημερησίως.

Ιδιότητες

Το συνένζυμο Q10 είναι συστατικό που βοηθά στην παραγωγή ενέργειας (ATP) των κυττάρων και επίσης δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι ένας σημαντικός μεταβολίτης που συμμετέχει στην αλυσίδα των αναπνευστικών ενζύμων των μιτοχονδρίων του κυττάρου για την παραγωγή ενέργειας σε μορφή ATP και συγχρόνως δρα ως ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση.

Tο συνένζυμο Q10 είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καλής ενεργειακής κατάστασης των κυττάρων και κατ’ επέκταση για την καλή λειτουργία και ζωτικότητα του οργανισμού.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Ferrante, KL. (2005) Tolerance of high-dose (3,000 mg/day) coenzyme Q10 in ALS. Neurology, 65:1834-6.

2. Hidaka, T. et al (2008) Safety assessment of coenzyme Q10 (CoQ10). Biofactors 32:199-208.

3. Ikematsu, H., et al (2006) Safety assessment of coenzyme Q10 (Kaneka Q10) in healthy subjects: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Regul Toxicol Pharmacol. 44:212-8.

4. Hosoe, K., et al (2007) Study on safety and bioavailability of ubiquinol (Kaneka QH) after single and 4-week multiple oral administration to healthy volunteers. Regul Toxicol Pharmacol. 47:19-28.

5. Bloomer, R.J., et al (2012) Impact of oral ubiquinol on blood oxidative stress and exercise performance. Oxid Med Cell Longev. 2012:465020.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηρίστηκε μια από τις επιφανείς εφευρέσεις στο τομέα της υγείας του 21ου αιώνα. Είναι από τα βασικότερα συστατικά της αναπνευστικής αλυσίδας των κυττάρων. Το Q10 παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό, αλλά μειώνεται σταδιακά η παραγωγή του με το πέρασμα του χρόνου, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την υγεία. Η σταδιακή πτώση της παραγωγής του ξεκινάει από την ηλικία των 30 ετών, όπου και αρχίζει η διαδικασία γήρανσης του οργανισμού και ο σταδιακός εκφυλισμός των κυττάρων.

Για τη χρησιμοποίηση του συνενζύμου Q10 από τον οργανισμό μας απαιτείται η ενδογενής μετατροπή της ουμπικινόνης (μη ενεργή μορφή συνενζύμου Q10) στην ουμπικινόλη (ενεργή μορφή συνενζύμου Q10). Η ουμπικινόνη αποτελεί προϊόν ζύμωσης μαγιάς και έχει αναγνωρισθεί ως GRAS (γενικά αναγνωρισμένο ως ασφαλές συστατικό τροφίμων) από την Αμερικάνικη Αρχή Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).

Το συνένζυμο Q10 έχει δοκιμασθεί σε ανθρώπους μέσω σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών και αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές σε δόσεις έως και 3,000 mg ημερησίως.

Ιδιότητες

Το συνένζυμο Q10 είναι συστατικό που βοηθά στην παραγωγή ενέργειας (ATP) των κυττάρων και επίσης δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Είναι ένας σημαντικός μεταβολίτης που συμμετέχει στην αλυσίδα των αναπνευστικών ενζύμων των μιτοχονδρίων του κυττάρου για την παραγωγή ενέργειας σε μορφή ATP και συγχρόνως δρα ως ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση.

Tο συνένζυμο Q10 είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καλής ενεργειακής κατάστασης των κυττάρων και κατ’ επέκταση για την καλή λειτουργία και ζωτικότητα του οργανισμού.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Ferrante, KL. (2005) Tolerance of high-dose (3,000 mg/day) coenzyme Q10 in ALS. Neurology, 65:1834-6.

2. Hidaka, T. et al (2008) Safety assessment of coenzyme Q10 (CoQ10). Biofactors 32:199-208.

3. Ikematsu, H., et al (2006) Safety assessment of coenzyme Q10 (Kaneka Q10) in healthy subjects: a double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Regul Toxicol Pharmacol. 44:212-8.

4. Hosoe, K., et al (2007) Study on safety and bioavailability of ubiquinol (Kaneka QH) after single and 4-week multiple oral administration to healthy volunteers. Regul Toxicol Pharmacol. 47:19-28.

5. Bloomer, R.J., et al (2012) Impact of oral ubiquinol on blood oxidative stress and exercise performance. Oxid Med Cell Longev. 2012:465020.

Χαρακτηριστικά

Τα Ω3 λιπαρά οξέα αποτελούν την ασπίδα προστασίας που χρειαζόμαστε.

Συστατικά

Το προϊόν περιέχει εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ (DHA) Ω3 λιπαρά οξέα.

Ιδιότητες

Τα λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα. Επιπλέον, το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου, της φυσιολογικής όρασης και των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Σύμφωνα με έρευνα, τα Ω3 φαίνεται ότι μπορούν να καθυστερήσουν τη μείωση της γνωσιακής λειτουργίας που παρουσιάζεται σε ηλικιωμένους, ενώ πρόσφατη μετα-ανάλυση έδειξε ότι η πρόσληψη λιπαρών οξέων δρα ευεργετικά ενάντια στα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Είναι 100% ασφαλές λόγω της διπλής μοριακής εν κενώ απόσταξης.

Τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά μετά από τις πρώτες 10 μέρες χρήσης του.

Χαρακτηριστικά

Τα Ω3 λιπαρά οξέα αποτελούν την ασπίδα προστασίας που χρειαζόμαστε.

Συστατικά

Το προϊόν περιέχει εικοσαπενταενοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ (DHA) Ω3 λιπαρά οξέα.

Ιδιότητες

Τα λιπαρά οξέα συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς, στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα. Επιπλέον, το DHA συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του εγκεφάλου, της φυσιολογικής όρασης και των φυσιολογικών επιπέδων τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Σύμφωνα με έρευνα, τα Ω3 φαίνεται ότι μπορούν να καθυστερήσουν τη μείωση της γνωσιακής λειτουργίας που παρουσιάζεται σε ηλικιωμένους, ενώ πρόσφατη μετα-ανάλυση έδειξε ότι η πρόσληψη λιπαρών οξέων δρα ευεργετικά ενάντια στα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Είναι 100% ασφαλές λόγω της διπλής μοριακής εν κενώ απόσταξης.

Τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά μετά από τις πρώτες 10 μέρες χρήσης του.

ΑΘΗΝΑ
Σοφ. Βενιζέλου 6, Περιστέρι
τηλ. 210 5768931, 210 5768601,2310 531628
ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
09:00 - 20:00
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:00 - 17:00

 

Κύλιση στην Αρχή