ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ 150caps/400mg

Χαρακτηριστικά

Το προϊόν περιέχει μικροφύκη σπιρουλίνας (spirulina) βιολογικής υδροκαλλιέργειας.

Συστατικά

Η σπιρουλίνα φημίζεται διότι περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, περιέχει περίπου 65% πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, λίπη και διαιτητικές ίνες.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη οφείλεται σε 8 απαραίτητα αμινοξέα και στα άλλα 9 αμινοξέα που περιέχει σε σωστές αναλογίες.

Επίσης, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β6, Β12- ιδιαιτέρως σημαντική βιταμίνη για τους χορτοφάγους), βιταμίνη Ε, άλλες βιταμίνες, φυλλικό οξύ, καροτενοειδή, γ-λινολενικό οξύ, ιχνοστοιχεία και μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.

Ιδιότητες

Η σπιρουλίνα περιέχει βιταμίνες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, τη ζωτικότητα, την υγεία, ρυθμίζουν τις σωματικές λειτουργίες και αυξάνουν την αντοχή του οργανισμού στις ασθένειες και το άγχος.

Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, δεν υπάρχει κάποιο άλλο φυτικό προϊόν τόσο πλούσιο σε ποικιλία βιταμινών και ανόργανων στοιχείων όσο η σπιρουλίνα. Περιέχει β-καροτένιο, ουσία η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η βιταμίνη A αυξάνει την αντοχή του οργανισμού και βοηθά να διατηρηθεί το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια και τα μάτια σε βέλτιστη κατάσταση.

Η NASA χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα «τροφή του μέλλοντος» και ο ΟΗΕ «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα», αφού με τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά και σε τόσο μεγάλες ποσότητες που τα περιέχει, αποτελεί πολύτιμη τροφή σε περιπτώσεις υποσιτισμού.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Khan Z, Bhadouria P, Bisen PS. (2005) Nutritional and therapeutic potential of Spirulina. Curr. Pharm. Biotechnol. 6:373-379.

2. Otleş, S., Pire, R. (2001) Fatty acid composition of Chlorella and Spirulina microalgae species. J. AOAC Int. 84:1708-14.

3. Kay RA. (1991) Microalgae as food and supplement. Crit. Rev. Food Sci. Nutr. 30:555-573.

4. Ciferri O. (1983) Spirulina, the edible microorganism. Microbiol. Rev.47:551-578.

5. Jassby, Alan. Spirulina: a model for microalgae as human food. Algae and Human Affairs, Cambridge Univ Press, 1988, p. 159.

ΑΘΗΝΑ
Σοφ. Βενιζέλου 6, Περιστέρι
τηλ. 210 5768931, 210 5768601,2310 531628
ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
09:00 - 20:00
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:00 - 17:00

 

Κύλιση στην Αρχή