ΔΥΝΑΤΑ ΟΣΤΑ

Τα οστά είναι ζωντανοί ιστοί, που συνεχώς δημιουργούνται και ταυτόχρονα καταστρέφονται. Τα υγιή οστά, κατά την νεανική ηλικία, χαρακτηρίζονται από συνεχή αναγέννηση και ανθεκτικότητα. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, καθώς μειώνεται η φυσική τους αναγέννηση και η προσρόφηση ασβεστίου, γίνονται πιο εύθραυστα και λεπτά με κίνδυνο καταγμάτων.

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την καλή οστική ποιότητα. Ένα άτομο χρειάζεται να λάβει ικανοποιητική ποσότητα ασβεστίου στην παιδική και εφηβική του ηλικία, για να θέσει τις βάσεις για γερά κόκαλα. Το ασβέστιο αποθηκεύεται στα οστά μέχρι την ηλικία των 30-35 χρόνων. Μετά, αρχίζει η φυσιολογική μείωση της οστικής πυκνότητας, η οποία μπορεί να ελαττωθεί, αλλά όχι να σταματήσει.

Χαρακτηριστικά

Το προϊόν Osteo Vivo συμβάλλει στην αποκατάσταση της αναγεννητικής ικανότητας των οστών, με παράλληλη βελτίωση της απορρόφησης του ασβεστίου. Με τον τρόπο αυτό, τα κόκαλα γίνονται πιο δυνατά και υγιή

Συστατικά

Το προϊόν Osteo Vivo αποτελείται από φυσικά συστατικά του γάλακτος.

• Ειδικά απομ. Πρωτ. Γάλακτος: 82,0g/100g

• Ασβέστιο γάλακτος μυκηλιακό: 2,2g/100g (6,85% RDA)

• Φυσική Βιταμίνη D2: 30,0μg/100g (15,0% RDA)

• Φυσική Βιταμίνη K2: 450,0μg/100g (13,2% RDA)

Ιδιότητες

Αποτελεί καινοτόμα και αποτελεσματική λύση για την:

• σωστή ανάπτυξη των οστών κατά την νεανική ηλικία

• πρόληψη της οστικής απώλειας (οστεοπενία, οστεοπόρωση)

• διατήρηση της οστικής μάζας στα χρόνια που ακολουθούν.

Δοσολογία & οδηγίες χρήσεις

Διαλύετε 1 κουταλάκι των 2,5γρ. (ημερήσια δόση) Osteo vivo σε 1 ποτήρι νερό ή γάλα ή χυμό ή μέσα σε γιαούρτι.

Να μην υπερβαίνετε την ημερήσια δόση.

Χαρακτηριστικά - προέλευση

Η γλυκοζαμίνη είναι άριστο προϊόν φυσικής προέλευσης, που λαμβάνεται από την εξωτερική δομή αστακών και καβουριών.

Η χονδροϊτίνη είναι πολύτιμη, φυσική ουσία που λαμβάνεται από πτερύγια καρχαρία.

Και οι δύο αυτές ουσίες ως συμπλήρωμα διατροφής βοηθούν στην αναπλαστική ικανότητα του οργανισμού να αποκαθιστά τις βλάβες του συνδετικού ιστού, παρέχοντάς του τη θεμέλιο ουσία που χρειάζεται σε κρίσιμη ποσότητα.

Συστατικά

Η γλυκοζαμίνη αποτελεί αμινοσάκχαρο, το οποίο εκ φύσεως υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και ως επί το πλείστον παρουσιάζεται στο χόνδρο και συμβάλει στην υγεία και την αντοχή των αρθρώσεων. Η γλυκοζαμίνη επίσης, εμφανίζεται στα οστά και γενικά σε όλους τους συνδετικούς, ιστούς αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Αποτελεί θρεπτική ουσία για τις πρωτεογλυκάνες, οι οποίες αποτελούν συστατικό στοιχείο του χόνδρου το οποίο σε συνδυασμό με το κολλαγόνο, (εμφανίζεται στον ιστό ως μορφή δικτύου, για να παρέχει στο χόνδρο αντοχή), εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, έχοντας ικανοποιητική ευλυγισία και απορρόφηση υψηλών πιέσεων (π.χ. αρθρώσεις γονάτων και ισχίου).

Η θειϊκή χονδροϊτίνη είναι γλυκοζαμινογλυκάνη, η οποία αποτελείται από επαναλαμβανόμενες δισακχαριτικές μονάδες και περιέχει τουλάχιστον ένα σάκχαρο με αρνητικά φορτισμένη καρβοξυλική ή θειϊκή ομάδα, καθώς επίσης και ένα αμινοσάκχαρο, το οποίο μπορεί να είναι γλυκοζαμίνη ή γαλακτοζαμίνη.

Στους φυσιολογικούς αρθρικούς χόνδρους, η θειϊκή χονδροϊτίνη παράγεται με τη βοήθεια των χονδροκυττάρων και των κυττάρων αρθρικού υμένα από το πρόδρομο αμινοσάκχαρο, την γλυκοζαμίνη. Η γλυκοζαμίνη αποτελεί το υπόστρωμα για τη σύνθεση της θειϊκής χονδροϊτίνης, του υαλουρονικού οξέος και άλλων μακρομορίων του χόνδρου.

Ιδιότητες

Ως ουσία, η γλυκοζαμίνη προσφέρει ελαστικότητα και όγκο στους χόνδρους, κινητικότητα και λεία λειτουργία των συνδετικών ιστών. Με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας της υπερβολικής σωματικής καταπόνησης, η παραγωγή της γλυκοζαμίνης μειώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό και έτσι είναι αναγκαία η πρόσληψη της γλυκοζαμίνης με άλλους τρόπους, όπως η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής.

Η θειϊκή χονδροϊτίνη προσδένεται σε πρωτεΐνες σχηματίζοντας τις πρωτεογλυκάνες του αρθρικού χόνδρου, οι οποίες έχουν την τάση να προσελκύουν νερό στον ιστό και να αυξάνουν την οσμωτική πίεση και έτσι να προσδίδουν στον χόνδρο ιδιότητες απορρόφησης υψηλών πιέσεων και αντοχής για υποστήριξη βαρών.

Ενδεικτική βιβλιογραφία

1. Owens, S.,Wagner, P., Vangsness Jr, C.T. (2004) Recent Advances in Glucosamine and Chondroitin Supplementation. The Journal of Knee Surgery, 17: 185-193

2. Deal, C.L. and Moskowitz, W. (1999) Nutraceuticals as therapeutic agents in osteoarthritis. The role of glucosamine, chondroitin sulphate and collagen hydrolysate. Osteoarthritis, 25: 379-395

3. Murray, M.T. Encyclopedia of Nutritional Supplements: The Essential Guide for Improving your Health Naturally. Rocklin (CA): Prima Publishing; 1996

ΑΘΗΝΑ
Σοφ. Βενιζέλου 6, Περιστέρι
τηλ. 210 5768931, 210 5768601,2310 531628
ΩΡΑΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ
09:00 - 20:00
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09:00 - 17:00

 

Κύλιση στην Αρχή